Dortyol.com - Haber, Son Dakika Haberleri

Meme büyütme ameliyatı
Meme büyütme ameliyatı

Meme büyütme ameliyatı

Abone Olgoogle-news

Meme büyütme ameliyatları ile ilgili tüm merak edilenleri ve detayları sizler için Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr. Ahmet Yılmaz’a sorduk.


Meme büyütme ameliyatları estetik cerrahi ameliyatları içinde hastayı en fazla mutlu eden operasyondur. Biz toplum olarak duygularını açıkça dışa vurabilen insanlar değiliz. Birçok hastanın bu ameliyattan sonra diğer estetik ameliyatlarından daha farklı mutlulukları olduğu gözlemlenebilir.


Bunu iyi anlayabilmemiz için bir hastanın ağzında aynen düşüncelerini aktarıyoruz: "Genç kızlığımdan bu yana memelerim çok küçük olduğundan kendimi sanki kolu ya da bacağı olmayan bir insan kadar eksik hissediyordum. Okulda diğer arkadaşlarımın yanında soyunamazdım, evlendikten sonra da eşimin yanında her soyunduğumda cinsel olarak sanki bir parçam eksik gibi hissediyordum. Bir kızım var; o da bana benzeyecek diye çok korkuyordum. Bu ameliyattan sonra bütün bu duygularım kayboldu. Kendimi daha fazla beğeniyor ve kendime güveniyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.


Gerçekten de meme büyütme ameliyatlarının sosyal ve psikolojik açıdan da hastaları sağlığına kavuşturduğu yadsınamaz bir gerçek. Oysa birçoğumuz memesi çok küçük olan hastaların bu problemini görmezden gelerek olayı gereksiz yere yapılan bir müdahale olarak değerlendiririz.


Meme büyütme ameliyatında hekim seçiminin önemi


Meme büyütme ameliyatı bir eksiklik tamamlama ameliyatıdır. Bu, hem fiziksel hem de psikolojik bir eksikliktir. Bu ameliyatların neticesi asla abartılı çirkin denecek kadar büyük ve biçimsiz memeleri hedefleyerek değil, normal ve alımlı büyüklükte bir meme dokusu elde edecek şekilde yapmalıdır. Tecrübeli bir hekim her zaman hasta için en uygun ameliyat tekniğini ve protezin büyüklüğünü hesaplayabilir.



Meme protezi örnekleri


Meme protezlerinin iyi etkileri nelerdir?


Öncelikle hastaların fiziksel ve psikolojik eksikliklerini tamamlar. Bunun da iş, ev hayatlarına, gelirlerine, başarı ve mutluluklarına olumlu katkıları olur. Sanılanın aksine meme kanseri geliştirmez, meme hastalıklarının teşhisini de engellemez. Meme protezi olan hastalara da mamografi çekilebilir, meme ultrasonografisi yapılabilir.


Meme protezi nedir?


İri bir lokum gibi. Kıvamı ve görüntüsü kaliteli bir lokumu andırıyor. Ama teknolojisine değinelim. Tüm protezlerin dışı silikondan yapılmıştır. Bazı protezler buna ek olarak poliüretan ya da titanyumla da sarılmıştır. Poliüretan ile ek sarılı tabaka zaman içinde soyulabildiğinden birçok hekim tarafından bu protezler tercih edilmemektedir. Titanyum ise daha yeni ve çok tecrübe etmediğimiz bir ürün. Bununla ilgili daha fazla çalışmaya ihtiyaç var. Protezlerin içi kabaca iki madde ile dolu. Tuzlu su çok güvenli ama bu protezler ameliyat esnasında şişirilen tip protezler ise yani üzerlerinde teorik olarak tek yönlü çalışması gereken bir vana varsa bazen bu vana diğer yöne de çalışarak belli bir süre sonra protezlerde sönmeler olabilir. Şimdilerde bu problem fabrikada şişirilmiş ve vanasız olarak üretilen protezlerle aşıldı. Fakat önceden şişirilmiş tuzlu su protezler böylelikle tek avantajları olan kolay yerleştirilebilme özelliklerini de kaybediyorlar. Diğer iç dolgu maddesi jel ve yoğunlaştırılmış jel. Bu maddeler fabrikada protezin içine yerleştiriliyor. Teknik olarak yoğun jel protezi ameliyatta yerleştirmek biraz daha zor ve zaman alıcı. Ben yoğunlaştırılmış jel protezleri daha fazla seviyorum. Çünkü bu ve serum dolu olan iki protez ABD'de FDA yani ilaç dairesince kullanımına izin verilen ürünler. Yoğun jel tuzlu suya göre meme dokusunu daha iyi taklit ediyor. Ayrıca içeriğinin dışarıya kaçak yapması neredeyse imkansız. Bir diğer avantajı patlamaya karşı çok dirençli olması.


Meme protezleri patlar mı?


Protez patlamalarının en büyük nedeni ameliyat anında farkında olmadan protezin delinmesiyle olur. Bu genellikle tecrübesizlikten kaynaklanıyor. Bir başka neden protez katlantı yerlerinin zamanla zayıflaması ve buralarda aşınma ve kaçak olmasıdır. Bu durum özellikle iyi şişmemiş tuzlu su dolu protezlerde görülür. Yoğunlaştırılmış jel protezlerde bu durum çok daha az görülür.H astanın yaşam şeklide önemli tabi.


Meme protezi patlaması nasıl önlenir?


Dikkatli ve iyi planlanmış bir ameliyatla zaten olabilecek birçok sorun ameliyat anında engelleniyor. Protez seçimi de önemli. Serum dolu protezlerin iyi ve tam hatta biraz fazla şişirilmesi katlanma ve kaçak problemini ve protezin sönmesini engelliyor. Yoğun jeller zaten katlanma ve kaçağa çok dirençli. Bunlarda problem çok daha az yaşanıyor. Yeni protezlerin kılıfları da çok güçlendirilmiş durumda. Bunlar daha elastik ama daha sağlam protezler.


Bir diğer konu serum ve yoğun jel protezleri sorun olduğu anda yenileriyle değiştirmek mümkün. Ama son yıllarda bu ameliyatların ne kadar sık yapıldığını göz önüne alınca yaşanan problemlerin çok, çok az olduğunu kabul etmemiz gerekir.




Göğüs büyütme ile ilgili hastaların en sık sorduğu sorular neler?


Patlama olayı halen sık sık sorulmakta. İki sene öncesine kadar kanser yapar mı? diye sıkça sorulurdu. Artık herkes FDA (Amerikan İlaç Denetleme Kurumu) onaylı hiçbir protezin kanserojen olmadığını biliyor. Bu yüzden bu soru artık sorulmuyor. Ülkemizde hakim olan markalar FDA onaylı ve ABD de en sık kullanılan markadır. Birçok hekim dahi protezin mamografiye engel olduğunu sanıyor. Aksine protez memenin görüntü vermesini engellemez sadece daha farklı bir mamografi tekniği gereklidir. Muayenede olumsuzluk asla yaratmaz. Kas altı mı kas üstü mü yerleştirilmeli, bu sık soruluyor. Emzirmeye kesinlikle engel olmaz. Ama bu da sıkça sorulur. His kaybı sorulur. Bunun cevabı geçici his kaybı olabileceği ve en çok birkaç hafta ya da aya tam olarak düzeleceğidir. Kalıcı his kaybının istenmeyen ve çok nadir olan bir komplikasyon olduğu hastaya anlatılmalıdır.


Göğüs büyütmek emzirmeye engel mi?


Kesinlikle engel değildir.


Protez kas altına mı, kas üstüne mi konmalı?


Bu biz hekimlerin istemeden hastalara yaşattığı bir ikilem. Genel bir yaklaşımı şöyle özetleyebilirim. Hasta çok zayıfsa kas altında protez daha iyi gizleneceğinden tercih bu yönde olmalıdır. Ama hasta normal kalınlıkta göğüs ön duvarı kalınlığına sahipse hastaya her iki yer de uygundur. Bu durumda meme altına yerleştirilen protezler küçük dahi olsa memeyi daha büyümüş gösterebildiğinden ben uygun hastalarda meme altını tercih ediyorum. Zayıf olan diğer hastalara kas altı daha uygun.


Damla protez mi yoksa yuvarlak protez mi tercih edilmeli?


Damla şeklinde olan protezler kas altına konduğunda kas kontraksiyonuna (Kasılma) bağlı olarak içeride dönebilir. Ters damla şekline gelebilir. Bu da hoş olmayan bir görüntü oluşturur. Bu yüzden bu protezler kasın önüne yani meme dokusunun altına yerleşince daha iyi durur ve dönme problemi oluşturmazlar. Son dönemde üretilen asimetrik damla protezlerle bu sorun ortadan kalktı. Yine de tüm dünyada bu damla protezlerin kas önü yani meme altı yerleştirilmesi daha doğru kabul edilir. Yuvarlak protezlerde bu dönme problemi bir sorun teşkil etmez. Dönse de yine yuvarlak kalır.

Yuvarlak protezler zaten damla şeklinde ama küçük meme dokusu olan hastalarda idealdir. Yuvarlak bir büyüme memenin üstü ve altını eşit etkileyeceğinden sonuçta hastada yine damla şeklinde bir memeye sahip olacaktır. Protez dönse de bu damla şekil bozulmayacaktır. Oysa duvar gibi düz memelere bu protezler yerleştirildiğinde meme yusyuvarlak olacaktır. Bu da doğal olmayan bir görüntü oluşturur. Bu tip memelerde damla protezler ya da asimetrik damla protezler daha uygundur. Özetle doğru protez seçimi ve doğru yerleştirme planı ancak hasta muayene edilince anlaşılır. Her hasta için farklı bir plan yapılmalıdır.


Pürtüklü mü yoksa düz yüzeyli mi uygulanmalı?


Yapılan araştırmalara göre pürtüklü protezlerin kas önü yani meme altında, düz yüzeylilerin de kas altında daha iyi sonuç verdiği saptanmıştır. Zayıf hastada pürtüklü protez seçilmesi düşünülüyorsa protez kas altına yerleştirilmelidir. Böyle planlanan bir ameliyatta kasın alt kutbu kotsalar ve siternumdan iyice ayrılmalıdır. Böyle bir ameliyat planıyla pürtüklü protezler kas altında da iyi sonuç verir.


Meme büyütme ameliyatının riskleri nelerdir?


Sanılanın aksine meme büyütme ameliyatının riskleri oldukça düşüktür. Genel ameliyat komplikasyonları bu ameliyat için de geçerlidir. Örneğin kanama, enfeksiyon çok düşük oranlarda gözlenir. Dren kullanımı kan birikimini belirgin olarak azaltmakta ve antibiyotik tedavisi enfeksiyonu önleyebilmektedir. Erken ve geç dönemde kapsül kontraktürü olabilir. Aslında belli seviyede kapsül oluşumu biz hekimlerin istediği bir şeydir. İstenmeyen sertleşmiş kapsüllerdir. Bunlar zaman içinde memenin görünümünü bozup, ağrıya da neden olabilirler. Yine bu durum yeni tip protezlerle çok nadiren gözlenir. Tedavisi mümkündür. İkinci ameliyat gerekebilir. Ameliyatta kapsül gevşetilir yada tamamen alınır. Gerekli ise protez değişir. Hasta isterse protezini çıkarabiliriz.


Büyük Memeler Kadın ve Erkeğin Ortak Estetik Problemi


Buradaki soruların cevapları estetik cerrahlar ve hastalar arasında farklılık gösterebilir. Biz burada kendi doğru cevaplarımızı vermeye çalıştık. Bu nedenle buradaki cevaplar doğru cevaplar olsa da alternatif olan yöntem ve uygulamalar yanlış olarak algılanmamalıdır. Ve unutmayın ki her hastanın ameliyat sonrası farklıdır. Ama yine de her hekimin kendi içinde yüksek bir standardı oluşmuştur. Biz burada kendi standartlarımızdan bahsederek kısmen diğer olasılıkları da sıralayacağız.


Meme büyütme ameliyatından sonra his kaybı olur mu?


His kaybı meme küçültme ameliyatlarında istenmeyen bir durumdur. Yeni tekniklerde meme başı kompleksi ve onun altındaki dokunun göğüs kafesi ile ilişkisi bozulmadan korunabilir. Bu tekniklerde kalıcı his kaybı olmaz. Ama bazen uzun süren his azalmaları, artmaları olabilir. Erojen duyular da modern tekniklerle korunabilmektedir.


Meme büyütme ameliyatı kaç yaşında yapılabilir?


Dev memeler genç kızın başka kısımlarında hastalık oluşturuyor. Omuz, sırt, bel gibi ağrılar oluyor. Omurga yıpranıyor.13-14 yaşlarda başlayan meme büyümesi 20 yaşına kadar devam ediyor. Bu gençlere ikişer sene arayla meme liposuctionı yapılabilir. 18-22 yaşları arasında meme büyümesi durduğunda kalıcı meme büyütme ameliyatı yapılabilir. Bu özel durum dışında 20 yaşından büyük hastalara bu ameliyat önerilir.


Meme büyütme ameliyatları doğum ve emzirmeye engel mi?


Hayır, modern teknikler hastanın ne doğumuna ne de emzirmesine engel değil. Ama yine de böyle bir riskin düşükte olsa varlığı hastalara anlatılmalı.


Meme büyütme ameliyatının meme kanserine bir etkisi var mı?


Meme büyütme hastaları 35 yaşın üzerinde ise rutin mamografi ile olası bir meme hastalığı taranmalıdır. Daha erken yaşlarda sonografi daha fazla fikir veriyor. Bu ameliyat meme kanseri riskini arttırmaz. Bilakis ileri yaşlardaki hastaların çıkarılan dokularındaki potansiyel kanser gelişebilecek kısımları vücuttan uzaklaşmış olur. Ama bu koruyucu bir ameliyat değildir. Kalan meme dokusunda hastalık gelişme potansiyeli daima vardır. Meme kanseri açısından büyük risk taşıyan hastaların meme başı ve cildi dışında kalan meme dokuları çıkarılarak meme kanseri gelişebilecek potansiyel dokular vücuttan uzaklaştırılmış olur. Böyle bir ameliyatta kalan memeye şekil protez yardımıyla verilir.


Meme büyütme ameliyatı fiyatı ne kadardır?


Meme büyütme ameliyatı fiyatları hekimlere göre yer yer değişiklikler göstermektedir.

Yorumlar

buca escort şirinevler escort denizli escort çiğli escort istanbul escort Anadolu Yakası Escort denizli escort dubai vize ankara escort escort ankara bursa escort izmir escort dudullu escort sakarya escort marmaris escort istanbul escort mecidiyeköy escort şişli escort bakırköy escort marmaris escort Anadolu yakası escort madridbet giris en iyi slot siteleri meritkingiris.com meritking meritking giris meritroyalbet ataşehir escort izmir masaj izmir masaj salonu şişli escort