Dortyol.com - Haber, Son Dakika Haberleri

Tarkan kimdir?
Tarkan kimdir?

Tarkan kimdir?

Abone Olgoogle-news

Tarkan ya da Tarkan Tevetoğlu, Türk şarkıcı, besteci ve şarkı sözü yazarı.

(Doğ. 17 Ekim 1972, Batı Almanya)


Tarkan, 1992 yılından bu yana çıkardığı albümler ve single'lar tahmini 30 milyon üzeri satılan Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı sanatçısıdır. Avrupa, Amerika ve Asya kıtalarında İngilizce harici kendi diliyle müzik listelerinde hit olabilen birkaç şarkıcıdan biri olmayı başarmıştır. Canlı sahne performansıyla da dünyayı büyüleyen Tarkan, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Whashington Post tarafından Elvis Presley ile karşılaştırılan tek Türk şarkıcıdır. Ayrıca listed by Rhapsody tarafından Avrupa pop müzik tarihinde önemli bir sanatçı olarak listelenmiştir.


İlk yılları


Tarkan, Batı Almanya'nın Renanya Palatine eyaletine bağlı Alzey Kasabası'nda Ali ve Neşe Tevetoğlu'nun oğlu olarak dünyaya geldi. Tarkan adının cesur ve güçlü anlamına gelen eski bir Türk kralından veya doğduğu dönemde Tarkan isimli çok okunan bir çizgi romandan kaynaklandığı söyleniyor. 2009 yılında Tarkan'ın göbek adı olduğu ve ilk adının inanç kılıcı anlamına gelen Hüsamettin olduğu dedikodu edildiyse de bu bilgi doğrulanamamıştır. 


Ebeveynleri, Türkiye'den ekonomik nedenler yüzünden Batı Almanya'ya gelen Türk göçmen kuşağının bir parçasıydı. Babasının ebeveynlerinin, Osmanlı ordularında Rus-Türk Savaşları'nda savaşan savaş kahramanları olarak gösterişli bir askeri geçmişi vardır. 


Tarkan'ın annesinin ilk evliliğinden Adnan, Gülay ve Nuray adında üç üvey kardeşi ve babasıyla olan evliliğinden erkek kardeşi Hakan ve küçük kız kardeşi Handan vardır. Tarkan, 13 yaşına kadar Batı Almanya'da büyümüş olmasına rağmen, babası Ali Tevetoğlu 1986 yılında aileyi Türkiye'ye geri götürmeye karar verdi. Babası 1995 yılında 49 yaşında kalp krizinden öldü ve memleketi Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Rüzgarlı Köy'de toprağa verildi. Annesi daha sonra bir mimar olan Seyhun Kahraman ile evlendi. Tarkan, Türkiye ve Almanya'daki aile üyeleriyle yakın bağlarını sürdürüyor. Türkçe dışında akıcı bir şekilde İngilizce konuşmaktadır.


Kariyeri 


Tarkan, hit şarkısı Şımarık ile hem Avrupa'da hem de Amerika'da listeleri altüst etti. Sezen Aksu'nun bestelediği Şımarık, Tarkan'ın duru ve kendine has sesi ve sahne başarısıyla birleşerek yaygın bir kitleye ulaştı. Şımarık, Stella Soleil tarafından Kiss Kiss adıyla ve ardından İngiltere'de bir numara olan Holly Valance tarafından İngilizce seslendirildi. 


Tarkan'ın Sezen Aksu ile başka bir başarılı işbirliği ise Aacayipsin, diğer adıyla Şıkıdım şarkısıyla oldu. Bu şarkıyla Tarkan'ın ünü kıtaları aştı ve dünyada tanınmasını sağladı. Şarkı, Türkiye ve Avrupa'da bir pop patlaması yaşattı. Artık Tarkan, dünyada büyük bir hayran kitlesi olan pop yıldızıydı ve albümü tüm dünyada satılıyordu.


Yine Sensiz, 1992


Tevetoğlu ailesi Türkiye'ye taşındığında Tarkan, İstanbul Üsküdar Musiki Cemiyeti'ne kabul edilmeden önce Karamürsel'de lisedeyken müzik eğitimi almaya başladı. Ailesinin 1988'de İstanbul'a taşınmasının ardından 1990'da üniversite giriş sınavlarına hazırlanmaya başladı ama parasızlıktan İstanbul'da zor zamanlar geçirdi. Düğün şarkıcılığı da dahil olmak üzere düşük ücretli işlerde çalıştı. Müzik efsanesine göre, tam Almanya'ya dönmeye hazırlanırken İstanbul Plak'ın sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanıştı. Yapımcılığını Söğütoğlu'nun yaptığı ilk albümü Yine Sensiz, Aralık 1992'de piyasaya sürüldükten sonra 750 bin sattı. Albüm için, o zamanlar az tanınan söz yazarı-besteci Ozan Çolakoğlu ile birlikte çalıştı.


Aacayipsin, 1994


Tarkan'ın 1992 yılında Yine Sensiz albüm başarısı, bazıları tarafından Batı müziğine duyulan hayranlığın artmasının bir işareti olarak görüldü ve sanatçının gerçek başarısı iki yıl sonra Mayıs 1994'de geldi. Sezen Aksu, Ümit Sayın, Yıldız Tilbe ve Ozan Çolakoğlu işbirliğiyle oluşturulan Tarkan'ın merakla beklenen ikinci albümü Aacayipsin, Türkiye'de iki milyondan fazla, Avrupa'da ise 750 bin sattı. Bu kadar yüksek Avrupa satışları, bir Türk sanatçı için ilk kez görülen bir başarıydı.


1994 yılında ATV'nin 1. yıl dönümünde Savaş Ay'a röportaj verirken Tarkan'ın "çişim var" demesi o dönem çok eleştirildi.


Tarkan, kendisini medyanın ilgisinden uzak tutmak, İngilizce öğrenmek ve Baruch College'deki eğitimini tamamlamak için 1994 yılında New York'a taşındı.


Ölürüm Sana, 1997


1997 yılının Temmuz ayında, Tarkan'ın Şımarık adlı hit şarkısı ile, üçüncü stüdyo albümü Ölürüm Sana'nın Türkiye tanıtımları başladı. Bu albümün tamamlanması üç yıl sürdü. Tarkan, en çok hasılat yapan albümü olan ve Şımarık adlı şarkısıyla Müzik Endüstrisi ödülünü kazanan albüm için bir kez daha Sezen Aksu ve Ozan Çolakoğlu ile işbirliği yaptı. Ölürüm Sana, sadece Türkiye'de 4,5 milyon sattı. 


Şımarık, 1999 yılında Avrupa'da piyasaya sürülmesinden sonra PolyGram (şimdiki adıyla Universal Music) müzik şirketinin Fransız şubesi ile protokol imzalayan Tarkan, İsviçre, Hollanda, Fransa ve Almanya gibi yerlerde üç numaraya ulaştı. Şarkı Belçika'da da bir numaraya ulaştı. Cannes Midem Müzik Festivali'nde Altın Disk ile ödüllendirildi. Fransa'da albümü 500.000 satan ilk Türk sanatçı ünvanını elde etti.


Bu başarısının ardından Tarkan, Tarkan adlı bir karma albüm çıkardı. Hızlı albüm satışlarından dolayı Monaco'da verilen Dünya Müzik Ödülleri gecesinde Dünyanın En Çok Albüm Satan Türk Sanatçısı ödülünü kazandı. Universal etiketiyle Avrupa'da iki single daha yayınladı: Şıkıdım ve Bu Gece.


Tarkan, müziğini tanıtmak için Avrupa ve Latin Amerika'yı gezdi. Ukrayna, Fas, Tunus ve Rusya'da boy göstererek, on yedi Avrupa şehrinde toplam on sekiz konser verdi. Latin Amerika'da albüm, Tarkan'a, özellikle de Universal Music'in 1999 sonunda bir tanıtım turu finanse ettiği Meksika ve Arjantin'de güçlü bir hayran kitlesi sağladı.


Tarkan ve Sezen Aksu arasında Şımarık adlı şarkı nedeniyle bir telif hakkı anlaşmazlığı çıktı ve sonuçta Aksu, şarkının İngilizce versiyonunu yayınlama şansını engelledi. Şarkının başlangıçta Sezen Aksu, Tarkan ve Ozan Çolakoğlu tarafından bestelendiği iddia ediliyordu, ancak Tarkan daha sonra 2006 yılında verdiği bir röportajda Sezen Aksu'nun gerçek telif hakkı sahibi olduğunu kabul etti. Bu tartışma, başarılı müzikal ortaklıklarını ve dostluklarını o dönem için sona erdirdi. 


Askerlik


1999 yılında şöhretinin zirvesinde olan Tarkan, 1995'ten beri yasal olarak ertelenen askerlik hizmetine çağrıldı. Hizmete başlama süresi 1998'de dolmuştu, ancak albümlerinin başarısından sonra yurtdışındaki sözleşmeden doğan yükümlülükler nedeniyle askerliğini yapmak için Türkiye'ye dönmedi. Medya, Tarkan'ın asker kaçağı olarak görülüp vatandaşlıktan çıkarılmasının gerekip gerekmediğini tartıştı. Hatta konu TBMM'de de gündeme geldi. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra, kanun kapsamındaki kişilerin askerlik yükümlülüğünün 28 güne indirmesi karşılığında depremzedelerin menfaatine 16 bin dolar ödemesine izin veren bir yasa çıkarıldı. Tarkan, 2000 yılında Türkiye'ye döndü ve bu kanundan yararlanarak askerlik hizmetini tamamladı. Orduya katılmadan önce depremzedelere yardım için İstanbul'da bir konseri verdi.


Karma, 2001


Ocak 2001'de Tarkan, Pepsi'nin Türkiye'deki ilk tanıtım yüzü oldu. Bu, Karma albümünün yayınlanmasından önce ve aynı yıl Türkiye'de ilk kez iki single olan Kuzu Kuzu ve Hüp ile gerçekleşti. Karma, dünya çapında piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen, Rusya'da en çok satan pop albüm oldu. Karma, Danimarka dahil Avrupa'nın diğer bölgelerine bir milyon adet gönderildi.


2001 yılında araştırmacı Dr. N. Aysun Yüksel, Tarkan'ın avukatı Süheyl Atay'ın yazara dava açmasının ardından mahkeme kararıyla raflardan kaldırıp satışı yasaklanan Tarkan - Yıldız Olgusu adlı bir kitap yayınladı. Mahkeme kararına göre kitap, sanatçının kişisel bilgilerini ve telif hakkıyla korunan fotoğraflarını yayınladı ve onun iyi itibarını zedeledi.


Ferzan Özpetek'in yönetmenliğini yaptığı Hüp single'ı için klip yayınlandığında Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı izleyiciler Tarkan'ın oyuncu Sinemis Candemir'i öptüğü sahnenin çok "müstehcen" olmasından şikayet ettiği için klibin televizyonda yayınlanmasını yasaklamayı düşündü. Dava BBC tarafından Avrupa'da haber yapıldı. Tüm bu tartışmalar sürerken klip, Türk izleyiciler tarafından en çok oyu alarak 2001 Kral TV Video Müzik Ödülleri töreninde Yılın En İyi Video Klibi ödülünü aldı.


Tarkan, Pepsi'nin Türkiye'deki yüzü olduktan sonra bu kez de 2002 Dünya Kupası'nda Türk Milli Futbol Takımı'nın resmi yüzü oldu. Taraftarların marşı haline gelen Bir Oluruz Yolunda adlı futbol şarkısını kaydetti ve bu şarkıya bir de klip yapıldı.


Dudu EP, 2003


Tarkan'ın Dudu EP albümü, 2003 yazında kendi plak şirketi HITT Music tarafından piyasaya sürülen ilk albüm oldu. Ayrıca albüm, Türkiye'de bir milyondan fazla satan türünün ilk albümü oldu. Dudu, Rusya'da "Yılın Şarkısı" ödülüne layık görüldü. Sezen Aksu ile başarılı yaratıcı ortaklığı sona erdiği için hem Karma hem de Dudu'da şarkıcı-söz yazarı Nazan Öncel ile çalıştı. Öncel'in kendi Yan Yana Fotoğraf Çektirelim albümü HITT etiketiyle yayınlandı. 2004 yılının başında Tarkan isimli kendi parfüm serisini çıkardı. 


Come Closer, 2006


2005'te Ayrılık Zor isimli bir single piyasaya çıkaran Tarkan, on yılı aşkın bir çabanın ardından İngilizce albümünün nihayet hazır olduğunu duyurdu. İngilizce albüm için planlar, 1995 yılında Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün'ün Tarkan'ı uluslararası müzik piyasasına girmesi konusunda teşvik etmesiyle başlamıştı. Ancak Tarkan'ın eski menejeri Ahmet San, Avrupa'da daha fazla başarıya engel olacak olan, Tarkan'a sözleşmeden doğan yükümlülükler dahil etti. Ertegün'ün Atlantic Records ile yaptığı daha büyük bir anlaşma çerçevesinde Tarkan, performans sanatçısı olarak haklarını San'ın hisselerine sahip olduğu Fransız yayıncılık şirketi Jonathan Productions'a bağlamıştı. Kontratta, Tarkan'ın şirketin izni olmadan kendi eserlerini serbest bırakamayacağı belirtildi. Şımarık uluslararası sahneye çıktığında, Tarkan'ın herhangi bir şeyi yayınlaması neredeyse engellendi, çünkü Jonathan Productions'ın yönetmeni Charles Ibgui, sanatçının o zamanki yerli plak şirketi İstanbul Plak'a gönderdiği bir mektupta, "Ne Tarkan ne de yapımcısı Mehmet Söğütoğlu, iznimiz olmadan dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir dilde albüm yayınlayamaz." diyordu. Böylece Tarkan ile San arasındaki çalışma ilişkisi sona erdi. Tarkan, San'ın Amerikan rüyasını yok ettiğini" söyledi. Tarkan'ın Ertegün'le önerilen İngilizce albüm konseptiyle ilgili anlaşmazlıkları da gecikmelere neden oldu. Ertegün daha Amerikan tarzını tercih ederken, Tarkan birçok Türk motifini dahil etmekte ısrar etti. 


10 Ekim 2005 tarihinde, Tarkan ilk İngilizce single'ı Bounce Türkiye'de yayınlandı. Come Closer ise 7 Nisan 2006'da Universal Music tarafından Avrupa'nın bazı bölgelerinde yayınlandı. Albümde Shakira'nın Underneath Your Clothes şarkısını birlikte yazan Lester Mendez gibi şarkı yazarları; Britney Spears için şarkılar üreten Brian Kierulf gibi profesyonel isimlerin şarkıları yer aldı.


Albüm beklenen ilgiyi görmedi. Sadece birkaç Avrupa ülkesinde ve Türkiye'de yayınlandı ve Tarkan, Almanya, Makedonya, Bulgaristan, Romanya ve Rusya'da albümü tanıtmak için çeşitli televizyon programlarında yer aldı. Söz verilen dünya turuna yalnızca birkaç Orta ve Doğu Avrupa ülkesi, Azerbaycan, Rusya, Avusturya ve Almanya dahil edildi. Dünya çapında piyasaya sürülmesi ertelendi ve yurtiçi satışları, Türkiye'de sadece 110.000 satarak önceki albümlerinin başarısına yaklaşmadı.


Metamorfoz, 2007


Tarkan, 25 Aralık 2007'de neredeyse tamamen kendi eserlerinden oluşan Türkçe bir albüm çıkardı. Metamorfozolarak adlandırılan albümdeki şarkılardan yedisini kendisi, diğer üç şarkıyı da uzun süredir birlikte çalıştığı Ozan Çolakoğlu ile yaptı. Albüm, yayınlandığı ilk iki haftada 300.000'in üzerinde sattı. Tarkan, 2008 yılı Ocak ayının başında şarkılarının yasal olarak dijital bir formatta sunulduğu dijital müzik sağlayıcısı olan TTNetMüzik'te en çok indirilen sanatçı oldu. TTNetMüzik'te satın alınan yaklaşık iki milyon parçadan yaklaşık 100.000'i Tarkan şarkılarıydı ve bu durum onu müzik portalında en çok hasılat yapan tek sanatçı yaptı. 


Albüme olan ilgiye rağmen Metamorfoz'a yapılan eleştiriler ılımlıydı. Çoğu müzik eleştirmeni, albümü Tarkan'ın önceki albümlerine kıyasla müzikal açıdan eksik buldu. Sabah gazetesi köşe yazarı Ecevit Kılıç, Tarkan'a "Müziğin Orhan Pamuk'u" diyerek Tarkan'ın da tıpkı Nobel ödüllü Pamuk gibi, aldığı tüm saldırılara rağmen her şeyi kendi bildiği gibi yaptığını söyledi. Tarkan, sözlerinde doğru dili, geleneksel deyimleri ve atasözlerini kullanarak Türk gençliğine ve Türk kültürünün korunmasına güzel bir örnek teşkil ettiği için Türk Dil Kurumu Başkanı'ndan tebrikler aldı. Albümünün satış başarısının yanı sıra Tarkan, TRT'deki yılbaşı performansıyla üçüncü en yüksek izleyici reytingini elde eden sanatçı oldu. 


Adımı Kalbine Yaz, 2010


Tarkan, sekizinci albümü Adımı Kalbine Yaz'ı 29 Temmuz 2010'da çıkardı. Albüm eleştirmenler ve dünyanın dört bir yanındaki hayranlarından oldukça olumlu tepkiler aldı. Çıkışından sonraki ilk hafta 300.000'den fazla sattı ve albümün single'ları Türkiye'deki müzik listelerinde zirveye ulaştı. 


Ahde Vefa, 2016


Hitt Müzik etiketiyle Ahde Vefa isimli ilk sanat müziği albümü 11 Mart 2016'da yayımlanan Tarkan, bu albümle ilk haftada 170 bini aşkın satışla, artık albümlerin satılmadığı iddia edilen bir zamanda bile rekor kırmayı başardı.


10, 2017


14 Temmuz 2016'da "Cuppa" isimli single'ı yayımlayan Tarkan, 15 Haziran 2017'de "10" isimli 14 şarkılık albümünü DMC Müzik'ten piyasaya çıkardı. Albümdeki çıkış şarkısı Yolla bir anda yılın en hit şarkısı oldu.


Türk pop tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sanatçısı olarak gösterilen Tarkan, mütevazı yaşamı, alçakgönüllü kişiliği ve iyi yürekli oluşuyla sadece hayranlarında değil, onu tanıyan şöhretli herkeste hayranlık uyandırmayı başarmıştır. 


29 Nisan 2016'da Pınar Dilek ile evlenen Tarkan'ın, bu evlilikten 12 Temmuz 2018'de Liya isminde bir kızı dünyaya gelmiştir.


Diskografi


-Yine Sensiz (1992)

-Aacayipsin (1994)

-Ölürüm Sana (1997)

-Karma (2001)

-Come Closer (2006)

-Metamorfoz (2007)

-Adımı Kalbine Yaz (2010)

-Ahde Vefa (2016)

-10 (2017)


Aldığı Ödüller


-1995 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri - En İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı (Aacayipsin)

-1995 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri - 1994 Yılı En İyi Sanatçısı

-1997 25. Altın Kelebek Ödülleri - Türk Pop Müziği En İyi Erkek Sanatçısı 

-1998 4. Kral TV Video Müzik Ödülleri - En İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı

-1998 4. Kral TV Video Müzik Ödülleri - Yılın En Çok Satan Albümü (Ölürüm Sana)

-1999 ABD Medya Ödüller - ABD medyasının internet oylaması sonucunda Dünya'da yüzyılın en etkili 2. müzisyeni ödülü (1. sırada Micheal Jackson vardı.)

-1999 Rusya ХИТ Ödülleri - Rusya'da En Çok İstek Alan Pop Şarkıcısı

-1999 Cannes Midem Müzik Festivali - En Çok Satan Pop Single Albümü (Şımarık)

-1999 World Music Awards - Dünyanın En Çok Satan Türk Müzisyeni

-1999 Meksika Platin Plak - Çok Satan Yurtdışı Albüm

-1999 Kolombiya Altın Plak - Çok Satan Yurtdışı Albüm

-1999 Almanya Altın Plak - Çok Satan Yurtdışı Albüm

-1999 Hollanda Altın Plak - Çok Satan Yurtdışı Albüm

-1999 Fransa Altın Plak - Çok Satan Yurtdışı Albüm

-1999 İsveç Altın Plak - Çok Satan Yurtdışı Albüm

-1999 Lüksemburg Altın Plak - Çok Satan Yurtdışı Albüm

-2001 29. Altın Kelebek Ödülleri - Onur Ödülü

-2001 29. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Türk Pop Müziği Erkek Sanatçısı

-2001 29. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Video Klip (Hüp)

-2001 ABD Medya Ödülleri - En İyi Reklam Yüzü (Pepsi)

-2002 Rusya - En Çok Satan Yabancı Albüm (Karma)

-2002 Kral TV Müzik Ödülleri - Tüm Zamanların En Çok Satan Single Albümü (Kuzu Kuzu)

-2002 Altın Objektif Ödülleri - Yılın Sanatçısı

-2002 Altın Objektif Ödülleri - Yılın Albümü (Karma)

-2002 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri - En İyi Şarkı (Kuzu Kuzu)

-2002 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri - En İyi Pop Erkek Sanatçısı 

-2002 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri - En Çok Satan Albüm (Karma)

-2004 Rusya The Pud Award - 2003'ün En İyi Şarkısı (Dudu)

-2004 Rusya - En Çok Satan Yabancı Albüm (Dudu)

-2004 10. Kral TV Video Müzik Ödülleri - En İyi Erkek Pop Müziği Sanatçısı

-2005 MÜ-YAP Müzik Ödülleri - Yılın En Fazla Satan Albümü (Ayrılık Zor)

-2006 MÜ-YAP Müzik Ödülleri - Türkiye'de Tüm Zamanların En Fazla Satan İngilizce Albümü (Come Closer)

-2009 7. MÜ-YAP Müzik Ödülleri - Yılın En Çok Satan Albümü (Metamorfoz)

-2011 14. İstanbul FM Altın Ödülleri - Pop Kralı Ödülü

-2011 Türkiye Nielsen Ödülü - Radyolarda En Çok Çalan Sanatçı

-2011 17. Kral TV Müzik Ödülleri - En İyi Şarkı (Sevdanın Son Vuruşu)

-2011 17. Kral TV Müzik Ödülleri - En İyi Beste (Sevdanın Son Vuruşu)

-2011 17. Kral TV Müzik Ödülleri - En İyi Albüm (Adımı Kalbine Yaz)

-2011 17. Kral TV Müzik Ödülleri - En İyi Erkek Sanatçı

-2011 17. Kral TV Müzik Ödülleri - En İyi Klip (Öp)

-2011 17. Kral TV Müzik Ödülleri - En Çok Satan Albüm (Adımı Kalbine Yaz)

-2011 MÜ-YAP Müzik Ödülleri - Yılın En Çok Satan Albümü (Adımı Kalbine Yaz)

-2011 MÜ-YAP Müzik Ödülleri - Yılın En Çok Satan Dijital Albümü (Adımı Kalbine Yaz)

-2011 38. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Türk Pop Müziği Erkek Sanatçısı

-2011 38. Altın Kelebek Ödülleri - Yılın Şarkısı (Sevdanın Son Vuruşu)

-2014 2. Türkiye Müzik Ödülleri - En İyi Cover (Firuze)

-2016 11. Galatasaray EN Ödülleri - En İyi Erkek Şarkıcı

-2017 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri - Türk Pop Müziği En İyi Erkek Solist

-2017 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri - Yılın Şarkısı (Beni Çok Sev)

Yorumlar

  • Banu Mermer - 2021-02-20 06:08:32
    Şahsen tanımaktan büyük keyif aldığım Tarkan, iyi ki varsın:)
  • Ragıp Söğüt - 2021-02-20 06:11:41
    Forever Tarkan. Seviyoruz kral seni
  • Fakir İstanbul - 2021-02-20 06:13:11
    yuregi guzel insan Tarkan. Dünyada en cok taninmis Turk sanatci
  • Özlem Suna - 2021-02-20 06:14:34
    Özellikle Gitti gideli şarkısına bayılıyorum...
  • Seferihisar İzmir - 2021-02-20 06:16:18
    Mükemmel adam, hayranlık uyandırıcı bir başarı öyküsü: Tarkan, sen çok yaşa emi
  • Ufuk Duroğlu - 2021-02-20 06:18:20
    Dünyanın en iyi cover yapan adamı Tarkan
  • Gülay Çaycı - 2021-02-20 13:39:10
    Tarkan nerelerdesin, valla konserini özledik....
  • Francesca Nerina - 2021-02-21 07:18:07
    I love you Tarkan. Kiss kiss :))
  • Instagramshitsi - 2021-02-23 03:29:53
    kissssss Tarkan, Love you:)
  • Tarkan Selimoğlu - 2021-02-27 10:03:48
    Tarkanı bizimkiler o kadar çok seviyomuş ki bana onun adını vermişler, iyi ki soyadını da vermemişler ahahaha
  • Beste İzmir - 2021-02-28 07:58:51
    Avukat Bilge Öztürk aşkından bahsetmemişsiniz. Bilge Öztürk kız kardeş bile ünlü olmuştu o dönem xD
buca escort şirinevler escort denizli escort çiğli escort istanbul escort Anadolu Yakası Escort denizli escort dubai vize ankara escort escort ankara bursa escort izmir escort dudullu escort sakarya escort marmaris escort istanbul escort mecidiyeköy escort şişli escort bakırköy escort marmaris escort Anadolu yakası escort madridbet giris en iyi slot siteleri meritkingiris.com meritking meritking giris meritroyalbet ataşehir escort izmir masaj izmir masaj salonu şişli escort